Vitamin D är viktigt för utvecklingen av barns benstomme

Vitamin D är nödvändigt för att barns benstomme ska växa och utvecklas normalt. Barn är i ständig växt, och medan vuxna endast förnyar sitt skelett ca var 7 år, går denna process mycket snabbare hos barn.

För att barnets skelett ska utvecklas måste det genomgå en mineraliseringsprocess där kalcium och fosfor byggs in i skelettet. Barnet får sin huvudsakliga tillförsel av kalcium från mjölk och andra mejeriprodukter, samt från enstaka gröna grönsaker såsom broccoli och grönkål. Men för att kroppen ska kunna ta upp kalcium från maten och använda det till utveckling av skelettet, måste barnet ha ett tillräckligt intag av vitamin D.

Vitamin D


Vitamin D är ett vitamin som kroppen kan producera själv. När solljus skiner på huden bildas det vitamin D i huden, men denna produktion är inte tillräcklig för att bibehålla nödvändig D-vitaminnivå i kroppen. Detta gäller speciellt under vinterhalvåret då det är sparsamt med sol. Det är därför viktigt att barnet får tillfört tillräckligt med vitamin D via maten. Fet fisk som lax, makrill och sill är en bra källa till vitamin D.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA, vitamin D och vitamin E. Produkten är det enda omega 3-tillskottet på marknaden som innehåller både calamariolja och vitamin E. Dessutom täcker du en full dagsdos av fettsyran DHA med endast en gelékudde!