Så här påverkas hjärnans utveckling av omega-3

Omega 3-fettsyran DHA är en viktig byggsten i hjärnan. DHA's unika struktur håller hjärncellernas yta flexibel och smidig, och möjliggör då en god signalöverföring.

Efter födseln växer barnets hjärna väldigt snabbt de första två åren, men utvecklingen fortsätter också vidare genom barn- och ungdomsåren. Processen påverkas av den mat barnet äter, och speciellt DHA har visat sig spela en roll i normal hjärnutveckling.

När vi äter fisk, skaldjur eller kosttillskott som innehåller DHA, ökar mängden av fettsyran i blodet och den kan tas vidare upp i hjärnan.

Under graviditeten samlas DHA upp i de områden i barnets hjärna som är viktiga för minne, koncentration, planläggning, problemlösning och socialt beteende. Speciellt i den sista delen av graviditeten, när hjärnan har en snabb tillväxt, är behovet av DHA stort. Därefter fortsätter DHA-innehållet att öka genom barn- och ungdomsåren.

I en färdigutvecklad hjärna är DHA den omega 3-fettsyra som det finns mest av i den grå hjärnsubstansen. Hela 90 % av omega 3-fettsyrorna i hjärnan består av DHA. Det är dokumenterat att ett dagligt intag av 250 mg DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion.

Läs också: Varför är omega 3 viktigt för barnets syn?

Läs också: Därför är omega 3 viktigt för barn i utveckling

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 är utvecklat för att bidra till barnets normala utveckling och innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA, vitamin D och vitamin E. Produkten är baserad på en unik och hållbar omega 3-källa från calamari, som är särskilt rik på den viktiga omega 3-fettsyran DHA.