Det här är HappyMe

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 bygger på en unik och hållbar omega-3-källa från calamari. Den är särskilt rik på fettsyran DHA, som har dokumenterad effekt på flera viktiga funktioner i kroppen. Dessutom innehåller den de viktiga vitaminerna E och D.

Äter inte ditt barn tillräckligt med fisk i vardagen, och bör därför ges ett tillägg av omega 3? Det finns flera sådana tillskott på den svenska marknaden, men HappyMe Chewable Calamari Omega-3 är det enda omega 3-tillskottet baserat på calamariolja.

I de nordiska länderna har vi också lite ljus och solsken, särskilt under vintermånaderna. Över hälften av oss får därför för lite D-vitamin, och ett tillägg är bra för de flesta av oss.

Läs också: Vitamin D är viktigt för utvecklingen av barns benstomme.

Unik källa till omega 3

Calamarine® från bläckfisk är en mycket bra källa till de sunda omega 3-fettsyrorna DHA, vilket bland annat bidrar till att:

  • upprätthålla hjärtats normala funktion.
  • bibehålla en normal synförmåga. **
  • upprätthålla normal hjärnfunktion. **

Calamari är också unik på ett sådant sätt att det inte ger någon dålig eftersmak.

Hur är produkten för dig?

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 har en god och frisk fruktsmak och har ingen dålig eftersmak. Paketet du får i posten innehåller 45 gelékuddar. Eftersom HappyMe innehåller mer DHA per kudde än de flesta konkurrenter, räcker det med en gelékudde per dag för att ge ditt barn tillräckligt med näringsrik omega 3.

Varje dagsdos är packad lufttät för att upprätthålla kvaliteten och folien för varje liten kudde smörjs med vegetabilisk olja för att förhindra att den klibbar fast. Det är inte fiskolja som du får på fingrarna, det är växtolja – som du tryggt kan smörja dina händer med, som en lotion.

Det tillsätts inget socker, men sötas med naturliga sötningsmedel sorbitol och xylitol.

Läs också: Vad du behöver veta om omega-3

Vem står bakom HappyMe?


VitaeLab är företaget bakom HappyMe. Vi har sålt kosttillskott direkt till konsument i många år, och HappyMe är baserat på högkvalitativa ingredienser från välrenommerade leverantörer.

Produktionen utförs enligt Good Manufacturing Practice (GMP), som är riktlinjer som beskriver en bra tillverkning (kvalitetskontroll, produktion och testning) av livsmedel, kosmetika och läkemedel. Det innebär att alla produktionsstadier är standardiserade och att produktionen överensstämmer med riktlinjerna för internationell GMP.

Vi säljer HappyMe direkt till våra kunder. På detta sätt ser vi till att du alltid får en färsk produkt av hög kvalitet. Eftersom du får produkten levererat direkt hem i brevlådan, kommer du aldrig att få slut på HappyMe. Du kan säga upp avtalet när som helst och det finns ingen bindningstid.

Produktionen av HappyMe


HappyMe Chewable Calamari Omega-3 tillverkas enligt strikta kvalitetskrav. Vi använder endast ingredienser av hög kvalitet, från leverantörer som är kvalitetssäkrade av oss, och där ingredienserna är spårbara.

Vår omega-3-leverantör är Norska PharmaMarine, en tillverkare som är certifierad av Friend of the Sea. Denna certifiering garanterar råmaterialets ursprung och att produktionsmetoden är hållbar.

Vår kvalitetsledning säkerställer att våra leverantörer följer alla standarder och föreskrifter. Calamariolja (Calamarine®) genomgår en 11-stegs rengöringsprocess innan den används till produktionen av HappyMe Chewable Calamari Omega-3.

HappyMe är utvecklad i Norge och själva produktionen äger rum i Andenes.

Hållbart råmaterial och miljövänlig fångstmetod


Livsmedelsindustrin använder endast ca 25% av bläckfisken. Det är vad vi hittar i butikerna som Calamariringar eller filéer. Resten av bläckfisken kastas vanligtvis. HappyMe använder rest-råvaror för att producera en högkvalitativ omega-3 produkt och bidrar därigenom till en mer effektiv och bättre utnyttjande av havets resurser.

Fångsten sker på natten med hjälp av starkt ljus som lockar bläckfisken mot ytan. Detta förhindrar bifångster av andra arter, och denna miljövänliga fångstmetod gör dessutom att både havsbotten och korallrev förblir orörda och oskadda.

Små bläckfiskar lever djupt i havet långt ifrån land. Beståndet övervakas och kontrolleras noggrant under fångstperioden. Bläckfiskbeståndet är mer bärkraftigt än fiskbeståndet och sparas därför av denna fiskemetod. Bläckfisken lever ett kort liv (i genomsnitt 1 år, och är vuxen redan efter 6 månader) och både växer och reproducerar sig mycket snabbt jämfört med fisk. Faktum är att de kan lägga så många som upp till 200 000 ägg! Fångsten utförs främst av lokala fiskare och är således en resurs för lokalsamhället i respektive land.

Läs också: Frågor och svar om HappyMe

Detta innehåller HappyMe


HappyMe innehåller ingredienser med dokumenterad effekt på:

Hjärnan


Innehåller omega 3-fettsyran DHA som hjälper till att upprätthålla normal hjärnfunktion.**

Hjärtat


Innehåller omega-3-fettsyrorna DHA och EPA som hjälper till att upprätthålla hjärtats normala funktion. *

Benstommen


Innehåller vitamin D som är nödvändigt för att barnets benstomme ska växa och utvecklas normalt.

Immunsystemet


Innehåller vitamin D som bidrar till immunsystemets normala funktion.

Näringsinnehåll 1 tablett  
Vitamin D3 10 mg 200%*
Vitamin E 6 mg a-TE 50%*
Omega 3-fettsyror (som triglycerider) 1 tablett
Totalt 361 mg
- varav DHA 250 mg
- varav EPA 97 mg

* Procent av referensintag
* Den fördelaktiga effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA per dag.
** Den fördelaktiga effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA per dag.